Tuesday, July 5, 2011

Cadbury choclairs..

        Slm semua..slm satu uitm..(poyo giler)...hahaha..lame btul la xupdate blog..busy la katekan...entry kali ini sye nak cerita cikit psl cadbury choclairs...u all mst pernah mkn gula2 ni an?..jgn tipu la klo ckp xpnh..hehehe..DP FB sye pun letak pic ini...kenapa ea??..ade la secret disebalik ni...huhu...emmm...sbnrnye gula2 ini ade owg yang bagi untuk sye...terkejut+epy time itu..owg yang bagi itu comey pulak...tergoda la sye cmni...rase beruntung sgt owg comey bagi hadiah untuk sye an...terharunyeeee!...ngeee~

       
        X nk la mention kat sini spe owg itu an...publisiti murahan namenye..nanti masuk dlm Melodi pulak an..susah2...WUAHAHA..yang penting sye appreciate sgt...thanz a lot to that person..even sekadar gula2 tapi sungguh bermakna bagi sye...cewahhhh...(jiwang betul ayat)...hehe...maniskah gula2 ini?..mmg manis..semanis owg yang bagi itu...hehehe...:D..rase cam xnk mkn je gula2 ni...nak framekan boleh agaknye an...nanti simpan dalam muzium negara..kui8..




            Gula2 nye..hehe








Gambar xde kaitan....hehe


Oookk...setakat ini sahaja entry sye kali ini...malas la nk celoteh panjang2...harap kowg jenguk2 la blog sye yang xseberapa ini...huhuhu...

Sekian dari blogger Hazwan@Iwan....



Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu.....

         Assalamualaikum...tanggal 8 Mei merupakan Hari Ibu...SELAMAT HARI IBU diucapkan kpd emak saya yang tersayang Puan Safiah Bt. Sanusi...sayang emak lebih2...mintak maaf la kerana saya x ada hadiah untuk emak..saya sekadar mampu melafazkan ucapan 'SELAMAT HARI IBU' untuk emak dan saya harap itu adalah hadiah yang paling istimewa bagi emak...pengorbanan emak sangat besar dan bermakna bagi saya dalam hidup ini...jutaan terima kasih ditujukan kepada emak kerana membesarkan saya hingga besar panjang ni...pengorbanan emak tidak ternilai bagi saya dan saya harap dpt membalas sedikit jasa yang emak berikan kpd saya bila dah berkerja nanti..insyaAllah...kepada yang masih ada ibu,harap jangan sesekali sakitkan hati mereka...sesungguhnya syurga anda adalah di bawah tapak kaki ibu...harap renung2 kan lah ea...hihi...




Emak tersayang.....




Lagu ini ditujukan kepada emak saya yang tersayang Puan Safiah Bt. Sanusi...^_^



      Untuk Mu Ibu


Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian
Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan
Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati
Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
( 1 )
Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu
( 2 )
Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu
( 3 )
Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu
Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

( ulang 1, 2, 3 )
Ibu...


Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok....

Thursday, May 5, 2011

Maharaja Lawak 2011

  
       Assalamualaikum..kali ini saya nak cerita cikit tentang rancangan feveret saya iaitu Maharaja Lawak 2011..bukan feveret saya je tetapi satu malaysia kot..hahaha...rancangan ini mmg besh giler!!..tip top...mmg x kering gusi la kalau tengok..xpenah miss la tgok setiap minggu..time final exam aritu pun saya tgok, release tensyen la katakan...kikikihhhhh...nak taw x kwn2?..kumpulan feveret saya ialah JOZAN!!...saya ni kira fan JOZAN la..gabungan Johan & Zizan mmg terbaik dari ladang...ade je lawak spontan yg dowg buat every week...mmg pecah perut la kalau tengok..saya nak kongsi dengan kowg tentang perkembangan JOZAN dalam Maharaja Lawak dari minggu 1 hingga 5...sesiapa yg x tengok lagi harap terhibur ye...ha3...^_^






       
                                                                   JOZAN minggu 1





                                               


                                                                   JOZAN minggu 2






                                                                JOZAN minggu 3   








                                                      JOZAN minggu 4







                                                     JOZAN minggu 5



Hahahaha....kelaka btul...kowg terhibur an..saya harap JOZAN akan menjadi juara Maharaja Lawak 2011..dowg mmg layak pun..pada saya la..kui10...




Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok

Saturday, March 12, 2011

Apa itu CintA...

         Slm...kali ini saya nk kongsi ckt dgn korang tentang Apa itu cinta...apa benda tu?..saya pun xtaw...hahaha...Ramai yang tahu tentang cinta. Ramai yang tahu menyebut perkataan cinta. Ramai yang tahu bagaimana ingin meluahkan kata-kata cinta. Tetapi adakah anda tahu apa itu cinta yang sebenarnya??


Sifat Cinta
        
         Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.


Cinta Wujud Sejak Dilahirkan
        

       Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepadakekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih.


Cinta Itu Indah
       

       Walaupun kewujudan cinta tidak bisa dilihat, tetapi cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulin dan tidak ia bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlap dan putih bersih.


Cinta Itu Hidup
        

       Cinta adalah ibarat manusia, boleh berputik, lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta, berkata cinta, melihat
cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis. Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati.Tapi ramai orang berharap agar cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun telah mati.




Cinta Itu Mempesona
         

      Cinta itu bukan saja indah, tapi mempersonakan.Apa saja yang dilakukan oleh kekasihnya...mempersonakannya dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa dan akan menodai cinta itu sendiri. Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan oleh nafsu. Nafsu itu tidak bisa dikalahkan melainkan jika anda sentiasa ingat kepada Tuhan Maha Pencipta.



Apakah itu Bukti Cinta?
      

    Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, maka cinta itu tidak tinggi nilainya. Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu,apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?.Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.













                                           Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok...(n_n)

Friday, February 25, 2011

Ride for Life!!...

         
         Assalamualaikum....lame betul x update blog...rindu plk nak berblog...hehe..kali ini aku nk cerita kedai kopi ckt aktiviti aku kalau cuti kat rumah iaitu rider...bkn rider dgn motor tetapi dgn basikal...mmg syok la kalau ptg round2 naik basikal g tempat yg jauh2....function...ngee~..kt batu pahat, berbasikal menjadi trend bdk2 mude..dowg ikut budaya luar negara yang suke berbasikal..basikal yang femes skg ni adalah fix bike..just itulah aku terikut dgn trend dowg..rase cam cool je kalau ride basikal...boleh la lepak ngn mbr2 sambil exercise...baru la cht n tough...hahahaha





Lawa x basikal aq?..hehee






Dgn member aq..hehe








Posing ngn basikal...ala2 fix gear la konon...he3






Ringan taw basikal ni...huuu






Tempat port kteowg...besh!!...





Encem x??...hahaha






Skodeng awek dari jauh...hehehe








Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok

Wednesday, January 26, 2011

The strange things in Japan....

       Slm..hye u all!!..dh lame x update blog..bru kali ni berkesempatan...kali ini aku nak cerita cikit tentang benda pelik yang ada di Jepun...byk benda pelik yang ada di Jepun...orang dekat sana pelik2 belaka...banyak perkara pelik yang dieowg buat...memang terbaik la orang Jepun!!..kreatif dan inovatif betul..wakakaka...malas la aku nk celoteh banyak2 an...tengok jelaa ea...selamat terhibur...kih3..





Restoran yang ade di Jepun....sangat pelik...hahaha






Restoran jamban pun ada...





Tempat tidur dalam keretapi...special..kakahhh..





Benda tu pun boleh ganti payung ke?...huahuahua..





Tembikai 4 segi popular di Jepun...




Cara nak sejukkan maggie...wakakahhh




Parking basikal di Jepun...maju bro..





Kahwin dengan bantal...pelik2..hehehe





Pehh..banyaknye payung....kih3





Power Ranger dalam keretapi Jepun....hahaha





Bas sekolah pokemon..ada dekat Jepun je...hihihiiiii






Style an rambut orang Jepun...Akuza..gangster tu...he3

    Rasenye cukup la gambar yang aku tunjuk dekat korang ini...dah tergelak besar aku tengok gambar ini...memang pelik betul la orang Jepun...kreatif dan inovatif tahap gaban...hahaha...(n_n)


Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok




Thursday, January 20, 2011

Rempuh halangan di petang hari...

       


        slm...hye sume!!..lame da x update blog ni...baru kali ni ade chance..hehe..kali ni aq nk citer ckt pengalaman aq kt tmpt rempuh halangan..first time la aq g tempat 2...mmg besh giler!!.adventure la game yg de kt situ...hehehe...aq nekad g ngn mbr aq..da bosyan btul kt uitm ni...da nk senja time 2..seram sejuk juga aq  masuk dlm hutan 2 an..rase lain mcm je..tp xde pe2 yg berlaku..kteowng keluar ngn selamat..alhamdulilah...hahaha...







Aq bersama Aman Damai di tmpt rempuh halangan...







Jejaka idaman Uitm Segamat...wakakaka








Bertanding sape lagi lame boleh bertahan...ha3






Yang mne ag ensem?...hahaha





Game yg ade kt sne...agk buruk...hehehe







Gagah an..hahaha







Jom jadi Tarzan!!!...kakakahhh




video

Video time aq praktikal jadi tarzan...cuak jgk bru first time an...hehehe





       Rasenye itu jela yang saye dpt kongsi dgn korg sume..pengalaman yg menarik la dpt g tempat cmni...even dlm uitm je an...huhu...macam nk pergi rempuh halangan lagi r next time...tgok r cmne an...k la..sekian...slm...n_n 







Tuesday, January 11, 2011

Kereta Idamanku...

    

           Slm semua!!..kali ini aku nk cerita cikit tntg kereta idamanku...aku mmg minat dgn kereta..xtaw la kenapa...maybe aq dilahirkan untuk menjadi racer kereta kot...poyo je..hahaha...aq suke kereta yg sport dan da siap modified...for example kereta yg aku minat like bmw,ferrari,lamborghini,carera gt,mustang dan byk lagi r...memang minat giler la!!...beshnye kalau dpt pakai..bile la agaknye ea...xsbr rsenye...hehehe...dibawah ni aku tunjuk la kereta2 idaman aku..kowg tengok la ea..konpom geram je tengok nt..hehehe...(n_n)






Lamborghini Gallardo







BMW 3 series






Ferrari Enzo







Carrera GT






Chevrolet Camaro







Mitsubishi Lancer Evolution







Subaru Impreza





Mazda RX7





Mini Cooper





Hummer



                                        Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok







Monday, January 10, 2011

10 Ciri2 Lelaki Idaman Wanita


      Berdiri di hadapan cermin, lihat diri anda. Adakah anda setampan Shah Rukh Khan? Adakah otot-otot anda segagah Arnold Schwarzenegger?

     Dengan ketinggian yang anda ada, mampukah anda memikat model secantik Nasha Aziz? Adakah gaji anda cukup lumayan bagi menakluki hati gadis-gadis jelita untuk dijadikan isteri?

      Sambil berdiri di hadapan cermin, tanyakan soalan ini, “Adakah aku memiliki ciri-ciri lelaki yang diidamkan wanita? “Kalau masih belum pasti, di bawah ini adalah 10 lelaki yang paling dikehendaki oleh kaum Hawa..Calon-calonnye adalah:


1. Yang bercita-cita besar untuk menolong orang lain yang memerlukan, bukannya hidup dilamun angan-angan dan perlu ditolong.

2. Yang tidak malu berkata; “Saya minta maaf, sayalah yang bersalah.”

3. Yang dapat melihat pelbagai pengaruh buruk cuba merosakkan hidupnya tapi tanpa ragu-ragu berkata ” TIDAK”.

4. Yang meletakkan urusan Tuhan melebihi segala-galanya.

5. Yang membuat sesuatu,misalnya melaksanakan impiannya, dengan bersungguh-sungguh dan apabila berjaya, dia menghadiahkan setinggi-tinggi perhargaan kepada orang-orang yang membantunya.

6. Yang sentiasa tersenyum, merendah diri dan mesra dengan sesiapa sahaja tanpa mengira darjat dan kedudukan.

7. Yang melihat kesilapan diri sendiri sebelum melihat kesilapan orang lain.

8. Yang sedia mencurahkan wang, masa dan kebolehannya kepada orang lain tanpa memikirkan balasan.

9. Yang sentiasa berusaha untuk menjadi contoh terbaik kepada anak-anaknya daripada hanya beromong kosong mengenai hal tersebut.

10. Yang membawa anak-anak ke rumah ibadat, bukannya menghantar mereka ke sana.

          Adakah ketampanan, gaji dan otot-otot sasa di badan anda relevan dengan ciri-ciri di atas?...emmm..Lu Pikir La Sendiri!!..renungkanlah wahai kaum Adam skalian....hehehe







                                                     Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok

Sunday, January 9, 2011

Koleksi Kereta Mewah Sultan Brunei.....

     
       
       Sultan Brunei kaya giler!!..aq rase beliau lebih kaya daripada sultan2 kt Malaysia..harta beliau bermillion3 agknye...yelaaaa,negeri kaya dengan minyak an,meti an sultannye kaya raya...hehehe...em..koleksi kereta mewah beliau mmg banyak...satu gudang taw...banyak betul jenis kereta yang aku minat ada such as Ferrari,Lamboghini,Mustang,Chevrolet Camaro,Audi and so on...memang geram je aku tengok...banyak sangat kereta..agknye hari2 tukar kereta kot...tgok mood la nak pakai kereta apa an...kih3...cube la bagi aku Lamboghini sebiji...pergi bro!!!..beshnye!!..rsenye dunia ini ana yg punye...wuaahaha...bile la aku dpt pakai kereta mewah cmtu..rasa teringin plk...xpe2,sabar la Hazwan...mungkin ada rezeki ko nanti...insyaAllah...Video di bawah ini adalah koleksi kereta mewah Sultan Brunei...kowg tgok la ea!!!...terliur la klo tgok...jangan jeles...hehehe....








      Apa pendapat kowg?...ok x video ini...rasa geram je an...sama la ngn aku..geram je tengok...hahaha...tapi difikirkan balik macam membazir je..membazir duit rakyat je an...teruk2....cube r duit itu dibuat kebajikan kepada rakyat Brunei...kan ag bagus...xpun bagi kat aku..boleh r angkut sebiji Nissan Fairlady...xgitu kawan2?...betul an...an3..hahaha...(n_n)


Sekian dari Hazwan@Iwan@Torok